Randuiala - Bucuresti

Info

Ernest și Horia Bernea - o fotografie din arhiva familiei14 Septembrie 2016

De praznicul Înălțării Sfintei Cruci în anul 1938 se năștea la București Horia Bernea. Mulțumim doamnei Smaranda Dobrescu pentru bunăvoința de a ne pune la dispoziție această fotografie din arhiva familiei.

Mai mult

Taina satului românesc la Ernest Bernea22 August 2016

În weekend-ul 9-11 septembrie 2016 Asociația Ortodoxia Tinerilor organizează o mini-tabără la Mănăstirea Casian din județul Constanța, având următoarea temă: „Taina satului românesc la Ernest Bernea".

Ca invitat de seamă îl va avea pe domnul Daniel Mazilu, doctor în filozofie și absolvent de teologie-ortodoxă, colaborator de nădejde al Editurii Predania, care se ocupă îndeaproape de publicarea...

Mai mult

Mărturii despre unchiul meu27 Aprilie 2016

Între 1952 şi 1953, cei doi cumnaţi - tata şi Ernest - s-au întâlnit din nou la Canal. Unchiul meu era mai bolnav, contractase o tuberculoză, avea nevoie de medicamente. Veştile primite de acasă nu erau din cele mai bune. Soţia lui, Marcela, avea o catedră de suplinitor la şcoala din Tohanul Vechi, în apropierea Oraşului Stalin. Se străduia din...

Mai mult

Lansarea Proiectului Rânduiala1 Aprilie 2016

Spre cinstirea memoriei Tudorei Bernea, care în ultima parte a vieții s-a străduit să publice manuscrisele rămase de la tatăl ei, am hotărât să lansăm azi, când ar fi împlinit 75 de ani, siteul Proiectului Rânduiala dedicat editării operei lui Ernest Bernea în format clasic și electronic. Toți cei ce vor să se implice în acest proiect ne pot scrie...

Mai mult

Placă de bronz în amintirea Tudorei Bernea31 Martie 2016

La inițiativa domnului Bogdan Caceu, fiul Tudorei Bernea, și după un proiect al arhitectului Marius Pandele a fost turnată în bronz de către sculptorul Andrei Răileanu o placă spre pomenirea Tudorei Bernea. Mulțumim membrilor Asociației Neamunit care s-au ocupat de montarea plăcii.

Mai mult

Restaurarea crucii lui Ernest Bernea de la Mănăstirea Cernica2 Decembrie 2015

Au fost finalizate lucrările de restaurare a crucii și a plăcii funerare de pe momrmântul familiei Bernea de la Mănăstirea Cernica. Mulțumim domnului Bogdan Caceu pentru spirjinul acordat în realizarea acestui proiect.

Mai mult

Ernest Bernea - Un sfert de veac de la trecerea la cele veșnice14 Noiembrie 2015

La 25 de ani de la trecerea la Domnul a lui Ernest Bernea membrii ai familiei, cunoscuți, tineri din gruparea editurii Predania și membrii ai Asociației Neamunit s-au întâlnit la mormântul acestuia de la Mănăstirea Cernica pentru a participa la slujba parastasului.

Mai mult
Predania Atelierul de Grafica Factum Design Vectorpixel Azero Neamunit Asociatia de Geopolitica Asociatia Traditia